Hовини

26 вересня 2023 року викладачі кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького розпочали тритижневе підвищення кваліфікації – «Публічна дипломатія в діяльності університетів».

Тренінг (в програмі якого передбачено лекції, практичні заняття, нетворкінг) ініційований Медіа-центром ДП Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв (GDIP Media Center) та Фондом Ганнса Зайделя в Україні (Hanns Seidel Stiftung Ukraine). Здійснюється на Навчальному порталі з підвищення кваліфікації державних службовців України задля ефективнішого реалізування Стратегії публічної дипломатії України, консолідування зусиль на регіональному та державному рівнях, поширення обізнаності про сучасні виклики та тренди цього напряму, зокрема про роботу з інструментами публічної дипломатії, стратегічні комунікації, боротьбу з дезінформацією тощо.

Мета проєкту – поглиблення знань та набуття практичних навичок учасників щодо публічної дипломатії задля підвищення рівня комунікативної спроможності університетів з різними аудиторіями, розбудови іміджу та просування бренду університету в українському та міжнародному публічному просторі, нетворкінгу та обміну досвідом представників українських університетів та експертів, сприяння успішній діяльності в сфері публічної дипломатії та розвитку міжнародної співпраці.

Наш тренінг розпочався зі вступного слова партнерів: Світлани Савран, менеджерки проєктів Фонду Ганнса Зайделя в Україні та Ірини Іващук, почесної консулки Республіки Сенегал в Україні, докторки економічних наук, професорки, директорки Навчально-наукового інституту міжнародних відносин імені Б. Д. Гаврилишина ЗУНУ.

Тема першого заняття – «Стратегія публічної дипломатії: напрями, інструменти, канали», лекторка – Ірина Боровець, директорка Департаменту публічної дипломатії та комунікацій МЗС України – «Стратегія публічної дипломатії: напрями, інструменти, канали».

Тетяна Терещнко