Hовини

На сайті Президента України розміщено петицію, в якій просять присвоїти звання Героя України (посмертно) спецпризначенцям управління «КОРД» Черкащини. Серед них випускники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького – капітан поліції Олег Прудкий, капітан поліції Віталій Сагайдак. Віталій був одним з кращих студентів ННІ міжнародних відносин, історії і філософії. 

Автори петиції — дружини загиблих військовослужбовців.

Як бійці елітного полку Національної поліції «Сафарі», який виконував бойові завдання на території Київської, Харківської, Сумської областей, Олег, Віталій з побратимами були передислоковані у Запорізьку область для виконання бойового розпорядження начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України з метою проведення пошуково-ударних та штурмових дій. Позиції дислокування спецпризначенців були передані ворогу.

У ніч з 21 на 22 травня 2022 року багатотисячну родину поліцейських України сколихнула жахлива трагедія — внаслідок точного удару ворожих ракет по Запорізькій області загинуло 23 спецпризначенці «КОРД». Серед них були й Олег та Віталій.

З 2014 року вони неодноразово перебували у складі сил і засобів, які залучалися до проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Забезпечували охорону громадського порядку та безпеку мирних жителів на Сході України. Вони гідно стали на захист територіальної цілісності і незалежності нашої країни, віддали власні життя за збереження української державності та мирне майбутнє нинішнього і наступних поколінь.

Ми у вічному боргу перед Героями, які віддали життя за Україну!

Підтримати петицію можна за посиланням.

Джерело: cdu.edu.ua