Hовини

Як змінилося ставлення черкащан до відзначення Дня Незалежності України після повномасштабного вторгнення російської федерації?

Цьому питанню присвятили ефір «Українського радіо. Черкаси». Директор  «Науково-освітнього центру Українського козацтва» Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, професор Юрій Присяжнюк розповів про найвагоміше для українців свято.

Доктор історичних наук нагадує, що за нашими символами стоять людські долі, героїка і трагізм українських революцій ХХІ століття та російсько-української війни.

Відтак, відзначення Незалежності — це не формальність, а те, що викликає піднесення. У цей день хочеться стояти поруч зі своїми побратимами, однодумцями, відчувати себе єдиним цілим з українством усього світу.

Доктор історичних наук згадав імена видатних українських діячів, які розбудовували незалежність України. Водночас згадав, що сьогодення змінює акценти, і ми вже говоримо не лише про розбудову, а й про захист України.

Сьогодні десятки тисяч наших земляків взяли зброю до рук, багато з них загинули. Про їхній героїзм, про боротьбу українців за свободу — слухайте у радіопередачі «Радіодень».


Джерело: cdu.edu.ua