Hовини

Підготовка фахівців у сфері міжнародних відносин, окрім набуття теоретичних знань, потребує і значної кількості практичної підготовки.

Студенти магістри Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії проходячи виробничу фахову практику, крім виконання завдань передбачених програмою практики, отримали можливість поспілкуватися з Гриценко Жанною - менеджеркою програми «Response» / координаторкою з моніторингу та оцінки у Корпусі миру США в Україні (Корпус миру США – це незалежне неполітичне, нерелігійне і неприбуткове агентство виконавчої гілки Уряду Сполучених Штатів. Його було засновано за підтримки президента США Дж. Кеннеді у 1961 р. з метою зміцнення миру та дружби між людьми різних національностей і культур.

Наразі Корпус миру здійснює свою діяльність у понад 60 країнах світу – в Європі, Азії, Латинській Америці, Африці та Тихоокеанському регіоні. Вже протягом шістьох десятиліть Корпус миру надає технічну допомогу шляхом втілення в життя програм у сфері освіти, розвитку громад, сприяння розвитку бізнесу, захисту довкілля, сільського господарства, охорони здоров’я та роботи з молоддю).

Корпус миру здійснює свою діяльність і в Україні – допомагає громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації та сприяє кращому розумінню українців з боку американців.

Під час зустрічі студенти отримали корисні поради, щодо побудови власної траєкторії кар’єри у сфері міжнародних відносин, поставили питання, щодо реалізації діяльності Корпусу миру США в умовах повномасштабної війни в Україні.

Вікторія Кірєєва

Снимок экрана 2023-08-25 в 09.58.53