Hовини

28 червня відбулася зум-зустріч проректора з наукової та інноваційної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександра Спрягайла та працівників відділу міжнародних зв’язків з Оленою Городецькою, керівницею Міжнародної школи Університету імені Бар-Ілана (Ізраїль).

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці між університетами.

Пані Олена розповіла про програму допомоги для українських ЗВО, яка діє з березня 2022 року. Ізраїльський університет надає грантову підтримку молодим дослідникам для проведення наукових досліджень в Ізраїлі з усіх галузей. Після завершення стажування/навчання науковці не мають змоги залишитися в Ізраїлі, вони повертаються в Україну. Для участі у програмі необхідне знання англійської на рівні В2-С1. Зацікавлені дослідники мають звертатися до Міжнародної школи, додавши до листа-заявки резюме та паспортні дані. Міжнародна школа допомагає знайти наукового керівника та вирішити візові питання.

Крім того, Університет імені Бар-Ілана надає можливості мобільності для студентів магістратури та аспірантів. Пропонується 1 рік безкоштовного навчання та підтримка від персонального менеджера з команди Міжнародної школи BIU.

Університет імені Бар-Ілана знаходиться в місті Рамат-Ган поблизу Тель-Авіва. Цей заклад вищої освіти заснований у 1955 році та є першим університетом в Ізраїлі, який пропонує навчання англійською мовою. В університеті діють 9 факультетів, на яких навчаються 21 тис. студентів.

Детальнішу інформацію про програму допомоги ви можете знайти за посиланням.

У разі виникнення запитань звертайтеся до відділу міжнародних зв’язків.


Джерело: cdu.edu.ua