Hовини

Цикл вебінарів «Освіта у воєнний та післявоєнний час» відвідає доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анжела Іржавська під час двомісячного навчання, запропонованого мережею EducationUSA Ukraine Державного Департаменту США.

14 березня 2023 р. відбувся перший вебінар на тему: «Міграція, ідентичність та травма: про досвід української кризи біженців щодо навчання та розвитку», який провела експертка Оксана Якушко, докторка психології Каліфорнійського  університету (University of California, USA).

У контексті вивчення  проблемної теми «Вплив міграції на учнів та допомога вчителів» учасники вебінару дізналися про типові стресові фактори, пов'язані з досвідом біженців, міграційні стресові чинники, погіршення близьких стосунків, втрати та інші фактори, що можуть вплинути на навчання учнів та студентів.

Під час вебінару були розглянуті психологічні наслідки  переміщення під час війни, а спікерка поділилася ідеями, інструментами та стратегіями для вчителів та викладачів, що допоможуть у роботі з такими наслідками.

Анжела Іржавська