Hовини

Протягом існування історичного факультету, а згодом – інституту роботу наших студентів на археологічних практиках та в галузі опануванні знаннями з археологічних дисциплін супроводжує своєю працею професійний археолог, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології Національної академії наук України Дмитро Павлович Куштан. Доброзичливий до студентства, уважний до його навчальних проблем, завжди готовий до кваліфікованої фахової роботи з майбутніми істориками та археологами, відкритий до спілкування – такі риси відзначають ставлення Дмитра Павловича до студентської молоді. Саме йому присвячений черговий випуск відеопанорами “Археологи-професіонали про наукові проблеми та роботу зі студентами ЧНУ”, який повідомляє про професійний шлях, наукову та громадську діяльність науковця.

У розмові зі студентами ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Дмитро Павлович розповів про те, що і як привело його у сферу археології, висловив корисні побажання й настанови майбутнім історикам та археологам, які навчаються в нашому університеті та всім, хто вирішить пов’язати життя зі складною, проте захопливою й необхідною професією дослідника історичної минувшини.

Відеосюжет про Дмитра Павловича Куштана підготували студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії. Розмову вів Олег Качан. Відеозапис – Василь Лук’яниця та Єлізавета Люта. Монтаж відеосюжету Олег Качан і Даніїл Сімейко.

Василь Лук’яниця та Даніїл Сімейко