Hовини

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького продовжує активно налагоджувати співпрацю з Університетом Гринвіча (Велика Британія). Передовсім, підписано меморандум про співпрацю та подано заявку на участь у спільному проєкті в межах британо-української співпраці Twinning.

Під час чергової робочої зустрічі 16 січня проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло разом із відділом міжнародних зв’язків провели онлайн зустріч між науковцями ЧНУ ім. Б. Хмельницького та Університету Гринвіча. Говорили про спільний мультидисциплінарний проєкт «Британсько-українська дослідницька мережа для сталого розвитку та післявоєнного відновлення».

Координатор наукової спільноти Університету Гринвіча Наталія Румянцева подякувала за підготовчу роботу для подачі заявки проєкту. Розповіла про сформовані проєктні групи з представників обох університетів, які з березня до вересня 2023 року планують проводити наукові дослідження над спільним проєктом відповідно до поданих пропозицій. Цікаво, що результати цієї співпраці самі стануть предметом наукового дослідження. Зокрема, науковці розглянуть синергію або бар’єри, які можуть виникати під час роботи над проєктом.

Планується проведення лекцій викладачами Черкаського національного для колег з Університету Гринвіча, де вони могли б більше дізнатися про життя в Україні.

Олександр Спрягайло подякував колегам з британського університету за підтримку та висловив впевненість щодо перспектив довгострокової та результативної співпраці.

У зустрічі взяли участь науковиці ННІ міжнародних відносин, історії та філософії професорка Наталка Земзюліна та доцентка Анжела Іржавська.

Джерело: https://cdu.edu.ua/