Hовини

Українське суспільство в умовах війни

Викладачі ННІ міжнародних відносин, історії і філософії  взяли участь у XVI Міжнародних соціологічних читаннях пам’яті Н.В. Паніної та В.М. Ворони «Українське суспільство в умовах війни».

Предметом обговорення стали соціально-філософські, психологічні та культурологічні аспекти осмислення війни, історія та історична пам’ять як об’єкти світоглядно-ідеологічної боротьби. Віталій Масненко присвятив свою доповідь особливостям історичної свідомості населення українського Донбасу та політиці пам’яті країни-агресора рф на тимчасово окупованих територіях регіону.

Під час роботи Круглого столу, в якому взяли участь Оксана Пушонкова та Зоя Шевченко, розглядали взаємовплив соціальних та культурних чинників у суспільних практиках воєнного часу; спосіб життя, поведінкові патерни та психологічний стан українців. Обговорювали програми соціальної реабілітації, зокрема напрямів музейної арт-терапії та соціотерапії.

Жваву дискусію викликали питання методології, організації та інтерпретації результатів соціологічних досліджень в умовах війни.

Дякуємо організаторам та нашим стейкхолдерам за співпрацю!

Оксана Пушонкова

Українське суспільство в умовах війни