Hовини

6 грудня — День Збройних Сил України. Зі святом вітає ректор Черкаського національного університту імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко:

Сьогодні Україна відзначає одне з ключових свят – День Збройних Сил. Це день героїв і героїнь сучасності. Тих, хто в нелюдських умовах, під ворожим вогнем творить нову світову історію та тримає на своїх плечах світовий порядок. Тих, на кому тримається зараз наша державність.

Мабуть, уперше з часів незалежності України самим своїм існуванням ми завдячуємо нашим воїнам. Бо бачимо, яку руйнівну силу вони спинили і виганяють із нашої землі.

Нас боронять не фантастичні супергерої, це наші рідні, друзі, сусіди. Це наші студенти, викладачі, випускники. Пишаюся, що наш університет готує офіцерів, які вже проявили себе на фронті. Дякую всім, хто їх навчає, ділиться знаннями і досвідом. Вдячний молодим людям, які обрали для себе військову спеціальність і готуються стати на захист України. І принагідно вітаю з річницею заснування кафедри військової підготовки ЧНУ, девіз якої – "Навчаємось, щоб захищати"

Доземно вклоняюся українським військовим.

Бажаю вистояти і повернутися з перемогою. Слава нашим ЗСУ! Слава Україні!

З повагою 

Ректор Олександр Черевко