Hовини

ЧНУ та Черкаська гімназія № 31 започаткували взаємовигідну співпрацю

Черкаська гімназія № 31 Черкаської міської ради співпрацюватиме з Черкаським національним університетом імені Богдана Хмельницького.

Відповідний документ підписано під час науково-методичного семінару «Історія Просвітництва в Україні: філософські, правові, державно-політичні ідеї (до 300-річчя Григорія Сковороди)», який проходив 2-3 грудня на базі гімназії.

У роботі семінару взяли участь науковці з ЧНУ. Із доповіддю про перспективи співпраці Черкаського національного та Черкаської гімназії № 31 в освітньо-наукових проєктах виступив перший проректор, професор Василь Мойсієнко.

ЧНУ та Черкаська гімназія № 31 започаткували взаємовигідну співпрацю

Про актуальність світоглядних позицій Григорія Сковороди розповіли в своїх виступах науковці ЧНУ.

Юрій Присяжнюк, професор кафедри історії України розкрив тему «Доба Просвітництва: світ уявлень і цінностей», а Василь Пахаренко, професор кафедри української літератури та компаративістики, говорив про Григорія Сковороду як геніальну постать.

В обговоренні також взяли участь директорка ННІ міжнародних відносин, професорка  Наталія Земзюліна, доцентка кафедри державно-правових дисциплін ННІ економіки і права Тетяна Коваль, доцент кафедри філософії Сергій Пянзін, а також аспірантка кафедри історії України та журналістка Ольга Мальована й студенти магістратури Катерина Чистякова та Віталіна Постоєнко.

Такі заходи проводитимуться і з іншими загальноосвітніми закладами Черкащини. Робота вибудовуватиметься відповідно до потреб тієї чи іншої школи, гімназії, ліцею.

ЧНУ та Черкаська гімназія № 31 започаткували взаємовигідну співпрацю

У межах співпраці передбачається максимальна реалізація і розвиток навчального, наукового і творчого потенціалу здобувачів освіти та вчителів, студентів та викладачів університету. Зокрема, будуть організовані спільні освітні заходи: семінари, конференції, круглі столи з актуальних питань гуманітарних, природничих та технологічних дисциплін. Заплановано також підвищення кваліфікації вчителів, заходи на підтримку обдарованої молоді.

Саме така взаємовигідна  співпраця запропонована викладачам Черкаської гімназії № 31.  Слід зазначити, що це допоможе випускникам шкіл у майбутньому вступити до закладів вищої освіти.

Джерело: https://cdu.edu.ua/