Hовини

Уже стала традицією участь викладачів і студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії у Всеукраїнській науковій конференції з міжнародною участю «Соціально-економічний і політичний розвиток країн Східної Європи (ХVІІ–ХХІ ст.)», яка пройшла на базі Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини 4 листопада 2022 р. у форматі онлайн.

На пленарному засіданні  Віталій Масненко – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України – виступив з доповіддю «Сучасна історична політика рф як знаряддя легітимізації геноциду українського народу», Юрій Присяжнюк – доктор історичних наук, професор кафедри історії України – висловив точку зору щодо «Синдрому більшовизму як чинника російської агресії». Обидві доповіді привернули увагу учасників конференції. 

На секційному засіданні обговорили найактуальніші питання сучасного розвитку країн Балкан і Центральної Європи доцент кафедр АСГІН  Олена Сухушина («Косово: шлях до незалежності і останні спалахи затухаючого конфлікту з Сербією») і студент 4 курсу Інституту Ілля Опарін «Вплив повномасштабної російсько-української війни на відносини між країнами Вишеградської групи»). Доповідачі також відповіли на запитання учасників конференції.

В загальному форматі в конференції взяли участь також Костянтин Івангородський, доктор історичних наук, професор кафедри історії України; Лариса Синявська, доктор історичних наук, професор кафедри історії України; Оксана Мазур, кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри історії України; Денис Хоменко, викладач кафедри історії України; Анжела Іржавська, кандидат історичних наук, доцент кафедри ВІМВ; Тетяна Клименко, кандидат історичних наук, доцент, директор Державного архіву Черкаської області та Оксана Меміш, кандидат історичних наук, старший викладач кафедри АСГІН.

Із повною програмю конференції можна ознайомитись нижче.

Олена Сухушина