Hовини

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулися вибори до органів студентського самоврядування.

Голова Центральної виборчої комісії університету Іван Ятченко оголосив протокол виборів та офіційно передав повноваження новому керівництву самоврядування. За словами голови ЦВК, 72,7% виборців підтримали кандидатку на голову студентської ради університету Євгенію Лядецьку, студентку 3 курсу ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

Обрали також голів студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Студраду ННІ іноземних мов очолила Амелія Хренова, ННІ інформаційних та освітніх технологій — Марта Пиж, ННІ міжнародних відносин, історії та філософії — Євген Рягузов.

В ННІ економіки і права головою студради став Владислав Чепіль, у ННІ української філології та соціальних комунікацій — Мирослава Хоменко. Головою ННІ природничих і аграрних наук обрано Юлію Войцешук, ННІ фізичної культури спорту та здоров’я — Каріну Желдак.

Студраду ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва очолив Богдан Оберемок, психологічного факультету — Максим Дубін, факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем — Олена Кушнір.

Студенти також обирали виборних представників від студентських рад навчально-наукових інститутів та факультетів. Тож свої навчально-наукові інститути та факультети представлятимуть:

Денис Кусяка (ННІ економіки і права);

Анастасія Максименко (ННІ іноземних мов);

Вікторія Терещенко (ННІ інформаційних та освітніх технологій);

Діана-Крістіна Назаренко (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії);

Денис Малюк (ННІ української філології та соціальних комунікацій);

Ксенія Посипайко (ННІ природничих і аграрних наук);

Юлія Ананьєва (ННІ фізичного виховання, спорту і здоров’я);

Тетяна Богдан (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва);

Євгеній Шалько (психологічний факультет);

Альона Царьова (факультет обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем).

— Я вдячна кожному, хто підтримав мене під час виборів, тому тепер я голова студентської ради університету! Сподіваюся на плідну працю. Бажаю всім успіхів, терпіння, наснаги та розвитку! Далі більше, дякую вам! — подякувала голова студентської ради університету Євгенія Лядецька студентській спільноті.

Уперше в студентській раді університету з'явилась нова посада голови студради студентського містечка, яку очолила Софія Соловей, студентка 3 курсу ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я.

— Найпершим завжди бути складно, оскільки робота дещо нова і ще немає напрацьовано матеріалу, досвіду, але чи не найважливіше правильно налаштувалися на виконання спільних та запланованих ідей і все у нас вийде — упевнена Софія Соловей.

— На першому засіданні студентської ради обговорили плани на майбутнє. Ми готові працювати та робити яскравим студентське життя. Хочемо зробити все можливе, аби студентам нашого університету приносило задоволення не тільки навчання тут, але й проведений час у колі друзів, зроблені добрі справи, здобуті нагороди й новий досвід. Дякую ННІ іноземних мов за довіру і віру в мене! Бажаю усім плідного року, гарних вражень, здоров'я і миру, — говорить Амелія Хренова, голова студентської ради ННІ іноземних мов.

Сповнена ентузіазму до нових активностей у студентській виборна представниця ФОТІУСу Альона Царьова:

— Насамперед хочу висловити подяку всьому колективу за дружний початок! Перше засідання студентської ради було цікавим та мотиваційний! Готові до праці для студентів! Сподіваюсь на втілення в життя крутих і корисних проєктів разом!

Дар'я Загребельна, голова студентської ради 2021—2022 рр., передаючи свої обов'язки, побажала всім новообраним підтримувати один одного та допомагати, бо зараз підтримка є дуже важливою, а також вона побажала не лише продовжувати проєкти своїх попередників, але і створювати свої, нові, креативні та цікаві для молоді. І наголосила:

— Ви є однією родиною студентської ради університету, тож цінуйте це!

З повним складом студентської ради університету можна ознайомитися ТУТ.

Джерело: https://cdu.edu.ua/