Hовини

IMG_1760

66 тисяч 800 гривень зібрали під час благодійного ярмарку на потреби Збройних Сил України в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Організували акцію силами першокурсників та новообраної студентської ради ЧНУ.

Це було перше випробування для «першачків» у межах традиційної посвяти у студенти.

На Університетській площі студенти та викладачі від усіх навчально-наукових інститутів та факультетів розгорнули ятки з найрізноманітнішими товарами.

На ярмарку можна було придбати солодкі букети, смачну домашню випічку, виготовлені своїми руками квіткові композиції. Не обійшлося без креативу: сертифікат на каву з директором, дружні обійми, гарбузи, картопля, щойно приготовані хот-доги, і, звісно ж, книги. А всі охочі могли взяти участь у безпрограшній лотереї. Стимулювали відвідувачів купувати активніше патріотичною музикою та плакатами з гаслами: «Хто не купить, той москаль».

Своїми враженнями про акцію поділилися студенти ЧНУ.

Микола Калько, ННІ міжнародних відносин, історії і філософії:

— У нас кожна група готувала на ярмарок щось своє. Коли принесли, вийшло щось цікаве й абсолютно нове. Захоплює, скільки різних речей вдалося виготовити власноруч: пироги, тістечка, желейні цукерки, печиво. А також на столах  нашого інституту є для продажу цікаві історичні книги.

Єлизавета Гірічева, ННІ іноземних мов:

— Мені подобається, що є такі заходи, коли можна не тільки для себе зробити щось добре, а й допомогти країні в непрості часи.

Олена Лишпай, психологічний факультет:

— Кілька днів ми готувалися до цієї благодійної акції, обговорили з групою, хто що буде робити, які продукти нам знадобляться. Потім ділилися з одне одним фотографіями готових результатів і обговорили скільки столів потрібно для такої кількості страв. А сьогодні заздалегідь все розставили та гарно оформили, щоб якомога більше продати товарів  і зібрати кошти для військових.

Вікторія Литвин, ННІ української філології та соціальних комунікацій:

— На нашій локації великий вибір для відвідувачів ярмарку: різні види солодощів, прикраси, зроблені власними руками та дуже цікаві книги. У нас торгівля йде дуже добре, ми всіх зустрічаємо люб’язно, з посмішкою і люди радо до нас підходять, тому все буде прекрасно.

Дарья Цвігун, ННІ економіки і права:

— Наша мета під час ярмарку — зібрати якомога більше грошей для ЗСУ та відправити їх на доброчинність. А те, що не продамо, обережно спакуємо й відправимо хлопцям на передову.

Олександр ГостюнінФОТІУС:

— Купив на ярмарку те, що мені подобається, значок УПА. Радий, що захід таки відбувся, тому що засмутився, коли дізнався, що посвята нас, першокурсників, у студенти переноситься.

Богдан Оберемок, Аркадій Тарановський, ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва:

— У нас дуже добрі люди, тому з радістю купують товари, знаючи, що це для благодійності. Від свого столу ми зробили пішу прогулянку та розпродаємо смаколики. Ми працюємо зараз тут, щоб передати нашим військовим на фронт автомобіль та інші життєво необхідні речі. Ми підготували до продажу кекси, розписані вручну, та печиво, яке дівчата прикрасили, а також є теплі шкарпетки, каблучки, браслети з бісеру, картини та листівки зі світлинами Черкащини.

Софія Мисевря, ННІ природничих та аграрних наук:

— Беремо участь в ярмарку, тому що його мета — зібрати кошти для ЗСУ, щоб нарешті ми перемогли й війна закінчилася. Для продажу ми готували й солодкі трубочки, й крутелики з м'ясом, тортики, словом, все, що тільки можна забажати. Тому до нас так багато людей підходило.

Мальвіна Качур, ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я:

— Крім багатого вибору солодощів та  бургерів, у нас можна придбати патріотичні круасани, оздоблені жовто-блакитною глазур'ю. Ми всі розуміємо, що цим ярмарком робимо свій маленький внесок у нашу спільну перемогу, а що ми переможемо, упевнена на всі 100 відсотків.

Артем Бондаренко, ННІ інформаційних та освітніх технологій:

— Відбувся благодійний ярмарок у нашому найкращому ЧНУ. Було дуже приємно відчути атмосферу єднання всіх курсів, було дуже весело. Група «Voices» вразила неймовірним драйвом. Дякую кожному, хто взяв участь в організації та проведенні посвяти першокурсників у студенти. Особливо сподобалось єднання студентів, коли розгортали наший рідний український стяг. Слава Україні!

Джерело: https://cdu.edu.ua/