Hовини
       Студентка 4 курсу ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Аліна Романків взяла участь у конкурсі студентських наукових робіт на тему: «Імплементація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті транскордонного співробітництва», який проходив на базі Навчально-наукового інституту євроінтеграційних досліджень та факультету історії та міжнародних відносин Ужгородського національного університету. У конкурсі взяли участь студенти, магістранти та аспіранти, які здобувають вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра, магістра, доктора філософії у закладах вищої освіти України. 
         За результатами внутрішнього і зовнішнього рецензування наукових робіт оргкомітет визначив переможців і висловив вдячність усім, хто взяв участь у конкурсі, і відзначає високий рівень підготовки та обізнаності конкурсантів у запропонованій тематиці. Зокрема відзначено і рекомендовано до друку у збірнику наукових праць «Міжнародний науковий вісник» низку робіт, в тому числі Аліни Романків на тему «Білорусько-польський міграційний конфлікт: виклик безпеки Євросоюзу» (науковий керівник доцент Олена Сухушина). Як учасник конкурсу Аліна отримала сертифікат.
       Аліна Романків: «Тема статті була обрана в зв'язку з актуалізацією сучасних політичних тенденцій і трансформацій. На прикладі білорусько-польського міграційного конфлікту хотілося б привернути увагу суспільства на виклики безпеки для ЄС, що є очевидними.
       Так сталося, що написання роботи збіглося у часі з початком російсько-української війни. Чесно кажучи, думки в перший тиждень війни розсіювалися, не було їх чіткої скерованості і опрацювання даної теми було відкладено. Не хотілося абсолютно нічого. Згодом, адаптувавшись до ситуації, взяла себе під контроль. Почала робити буденні речі і повернулася до написання роботи. Загалом сучасні політичні, економічні та культурні процеси в межах ЄС є надзвичайно динамічними, саме тому планую продовжувати досліджувати аспекти, що пов'язані з цією темою, й надалі»
     Вітаємо Аліну з відзначенням її наукової праці і бажаємо подальших успіхів!
 
 
                                         Доцент кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Олена Сухушина