Hовини

Це не всі, але важливі свідчення тих жахливих днів, які змінили Україну. У майже похвилинний таймлайн увійшли події, які відбувалися у центрі Києва і мали (або могли мати) вплив на подальший перебіг політичних процесів. Хронологія останніх днів Революції Гідності. 

Ця хронологія - спроба пильно вдивитися в шрами, які залишили в історії України ці 5 драматичних днів. Для когось це межа між миром і війною, для когось - між азійською і європейською цивілізацією, для когось - між неволею і незалежністю. Об'єднує те, що події 18-22 лютого 2014 року торкнулись і вплинули на життя чи не кожного українця.

Масові акції з багатьма центрами протистояння потребують детального і спокійного розгляду, чого досі ще не було зроблено. Це, звичайно, неможливо було зробити в дні протистоянь в центрі Києва.

Через драматичність того, що відбувалося, і через потужний шум дезінформації багато подій проходили повз увагу, ще більше - вимагали підтвердження, а часу на це просто не вистачало: з'являлися нові й нові реалії. Причинно-наслідкові зв’язки часто були незрозумілі.

Ознайомитися з повним текстом публікації ТУТ 

 

Також пропонуємо до вашої уваги монографію "ВІЙНИ - ХХІ: ПОЛІГІБРЕСІЯ РОСІЇ", опублікованої за результатами проекту вивчення невоєнних складових війн нового покоління, війн ХХІ століття, що його реалізує Центр глобалістики «Стратегія ХХІ».

Проект започатковано у 2014 році оглядом «Гібридна війна в Східній Європі. Невоєнний вимір. Енергетичний компонент». В 2015 році була підготовлена доповідь та випущена брошура «Energy Component of New Generation Warfare», а 2016-го — «Гибрессия Путина. Невоенные аспекты войн нового поколения». Стартовою позицією досліджень став проект Центру 2010 року «Енергетичні ресурси та інфраструктура їх постачання: потенціал для непрофільного застосування в Європі» за підтримки Офісу зв’язку НАТО в Україні. В рамках проекту запропоновано енергоцентричний підхід до пояснення феномену війни, її енергоформ. Також виконано дослідження використання енергоресурсів та енергетичної інфраструктури як інструменту ведення прихованої війни. Проект «Антарес» дає можливість пазл за пазлом відтворити картину появи феномену війни нового покоління у вигляді агресії гібридного типу РФ проти України та мультифронтальної криптовійни Росії проти Заходу.

Видання призначено для широкого кола експертів та науковців, що зорієнтовані на осмислення проблематики війн нового покоління та вивчення сучасної Росії.