Hовини

15 лютого 2022 року о 16.00 відбулася чергова онлайн-зустріч представників Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького з представниками Поморської Академії у Слупську Akademia Pomorska w Słupsku (AP w Słupsku) (державний університет у Польщі), з приводу програми подвійних дипломів.

Між нашими ЗВО вже підписано договір (у грудні 2021 року) про співпрацю, на сьогодні узгоджено освітні програми, відпрацьовано алгоритм реалізації проєкту.

Програма подвійних дипломів – це спільні освітні програми ЧНУ та Академії, які дають можливість студентам нашого ННІ одночасно проходити навчання за інтегрованими навчальними програмами у двох навчальних закладах різних країн та одночасно отримати два дипломи українського та польського ЗВО. Так, вже з жовтня 2022 року наші студенти зможуть отримувати подвійний диплом бакалавра з спеціальності 032 «Історія та археологія» і диплом магістра з освітньої програми «Публічна історія (Public History)» спеціальності 032 «Історія та археологія» та освітньої програми «Національна безпека» спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії.

Додатково вже навесні 2022 року польські колеги очікують наших студентів на безкоштовне семестрове стажування в Академії.

Рrof. dr hab. Roman Drozd (Роман Дрозд) та prof. zw. AP, Dr hab. Robert Kuśnierz (Роберт Куснєж), координатори проєкту з польської сторони детально ознайомили студентів нашого Інституту з умовами вступу, навчання, проживання (до речі, безкоштовного) у Поморській Академії у Слупську. Відповідаючи на запитання студентів, роз’яснили специфіку навчання, порядок зарахування кредитів відповідно до Європейської системи перезарахування кредитів ECTS. Розказали про можливості, що відкриваються для наших студентів. А це, крім перспективи одержання додаткових знань у професійній сфері, ще й підвищення рівня володіння іноземними мовами, і змога ознайомлення з культурою, традиціями, особливостями ведення бізнесу в країні Євросоюзу.

Вважаємо, реалізація цього проєкту дозволить студентам нашого ННІ не тільки набути досвід навчання в закордонному університеті та розширити можливості професійної підготовки, але й підняти свій рівень конкурентоспроможності під час майбутнього працевлаштування.

 

Тетяна Терещенко, заступниця директора з наукової роботи