Hовини

17 вересня 2021 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників у студенти. Захід розпочався в Історико-архітектурному комплексі «Резиденція Богдана Хмельницького». Резиденція Богдана Хмельницького на Черкащині є частиною Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», розташованого за 70 кілометрів від Черкас. Сама гетьманська резиденція, на жаль, не збереглася. Всі споруди, які зараз можна побачити в цій частині колишнього полкового містечка, збудовані наново. Попри все, тут відчувається подих часу та потужна енергетика, енергетика мужності, відваги та прагнення свободи. Тому не випадково, що ми вже не в перший раз обираємо це місце для нашого свята.

Першою слово взяла директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, професорка Наталка Іванівна Земзюліна. Вона тепло привітала студентів із новим етапом їх життя, нагадала про важливість обраних ними спеціальностей для сучасності та запевнила першокурсників у правильності вибору. Наталка Іванівна наголосила, що саме вони є національною інтелектуальною елітою для оновленої європейської України, і від їхньої наполегливості, щирості, безмежної любові до України, залежить наше майбуття!

Заступниця міського голови міста Чигирин з питань діяльності виконавчих органів міської ради з гуманітарних питань Валентина Іванівна Алєксєєвець та заступниця генерального директора Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» по науковій роботі Світлана Федорівна Павлова привітали наших першокурсників та побажали гідно розпочати своє студентське життя, з честю нести звання студента, стати цілісними особистостями та свідомими громадянами України, європейцями високої культури та інтелекту, професіоналами та лідерами.

З напутнім словом виступив професор Анатолій Юзефович Чабан, який привітав присутніх зі святом і побажав кожному студенту завжди відчувати жагу до знань, розвиватися й досягати найвищих вершин.

З мудрими настановами і щирими побажаннями до присутніх звернулися куратори академічних груп першого курсу – Юрій Миколайович Михайлюк, Лариса Григорівна Лисиця, Олена Вікторівна Сухушина, Павло Васильович Крєтов. Вони вітали першокурсників, бажали творчої наснаги, успіхів у навчанні й коханні, пам’ятати, що студентські роки – найкращі та незабутні в житті.

Голова студентської ради Вячеслав Соколов повідав молодим колегам, що їм буде цікаво у великій дружній родині. Привітав та побажав їм активно підключатися до участі в громадському студентському житті інституту та університету.

Ведучі заходу Валерія Хандюк та Данило Захарченко поспілкуватися зі студентами, провели жартівливе випробування для старост груп. Кожна група першого курсу продемонструвала візитівку – короткі, але яскраві й творчі виступи студентів, запам’ятаються всім. Святкову атмосферу організувала і створила заступниця директора з виховної роботи Марина Василівна Захарченко, їй допомагали студенти 2 та 3 курсу ННІ.

Запам’ятається студентам насичена екскурсійна програма, яку підготували нашим першокурсникам працівники Музею Богдана Хмельницького в Чигирині.

Також в цей день Андрій Іванович Касян провів захоплюючу екскурсію Замковою горою Богдана Хмельницького, Іллінською церквою у селі Суботів, Троїцьким Мотронинським жіночим монастирем.

Гостинно зустрів і привітав студентів давній друг і партнер нашого ННІ, завідувач філіалу «Холодний Яр» Національного історико-культурного заповідника «Чигирин» Богдан Васильович Легоняк. Біля Гайдамацького ставка уся інститутська громада поласувала вже традиційним для Інституту козацьким кулішем і поспілкувалася у неформальній атмосфері.

 

Сподіваємося, цей день запам'ятається нинішнім першокурсникам на все життя і вони стануть невід’ємною частиною дружньої та великої студентської сім'ї.

 

Тетяна Терещенко, заступниця директора з наукової роботи