Hовини

Ще один плідний рік студентської Генеалогічної та Літературної студії завершено! Як завжди, протягом цього року учасниками гуртка, за сприяння незмінного наукового керівника, доцента Лариси Лисиці, були розглянуті неординарні та важливі теми. Серед них: культурно-історичне переосмислення України, Голодомор як засіб наукових маніпуляцій, генеалогічне дерево як складова родинної пам’яті, законодавчі акти України сьогодення і минувшини та багато інших. Крім цього, учасники студії долучилися до щорічного дня відкритих дверей, під час якого в онлайн-платформі Google Meet було проведено профорієнтацію школярів. Естетичної насолоди надають учасники Літературної студії, в якій студенти зачитують власну поезію та прозу. Для студентів цей рік також запам’ятався жвавими дискусіями і чаюванням, що вже стало незмінним атрибутом зібрань.

Студент 3 курсу Максим Попов: «Генеалогічна студія відкриває нові можливості у дослідженні свого роду та родоводу історичних особистостей. Проте, вона є також місцем для вільного диспуту. Кожне засідання дозволяє повноцінно розглянути означену проблему». З цим погоджується і студентка 3 курсу Анна Сіренченко: «Генеалогічна студія – це чудова нагода для пошуку альтернативного погляду на конкретну проблему». Із захопленням висловилася про студію студентка 2 курсу Ревека Гаган, для якої кожна зустріч в студії є унікальною та корисною, дає змогу обговорити та проаналізувати важливі теми і дати їй можливість продемонструвати свої поетичні таланти. Для студента 3 курсу Богдана Нетудихатки було цікавим не лише донести свою поезію, а й дізнатися нові факти про Голодомор 1932-1933 років, біографічні цікавинки про видатних діячів світової та української історії, а також дебати щодо сучасного стану українського села (так-так – теми для розгляду надзвичайно різноманітні!). Для студентки 3 курсу Віталіни Постоєнко цей курс однозначно буде асоціюватися із генеалогічною студією; їй особливо сподобалося засідання, приурочене до Дня Конституції, що стало днем «узаконення українців». Студент 2 курсу Ярослав Кузьменко цінує студію за науковість та відкритість у висловлюваннях, поваги до доповідача. Про об’єктивність студії наголосив також студент 2 курсу Антон Харитоненко: «Наш гурток перетворився на клуб по інтересах, де ви зможете приготувати класну доповідь на абсолютно вільну тему та послухати інших». До генеалогічної родини доєдналися і студенти 1 курсу, зокрема Сніжана Дмитренко та Василь Лук’яниця. Сніжана зауважила, що студія дала їй багато нової інформації, нові знайомства, допомогла розширити кругозір. Василь відзначив, що Генеалогічна студія – це «прекрасна школа на науковій стезі». Студент 2 курсу та очільник студії Ілля Опарін завжди відзначає в студії теплу та дружню атмосферу, в якій проходять доповіді та дискусії, і вважає її чудовою можливістю для розширення не лише історичних, а й суспільно-політичних знань.

Учасники студії з нетерпінням чекають наступного навчального року і запрошують всіх бажаючих долучатися до плідної співпраці та естетичної насолоди!

 

Ілля Опарін, студент 2 курсу