Hовини
У рамках щомісячної серії вебінарів «Clarivate науковцям» 7-11 червня 2021 р. викладачі кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин продовжили брати участь у червневих вебінарах Clarivate Web of Science. Теми вебінарів: "Оформлення публікації за форматом видання", “Розширені можливості нового інтерфейсу Web of Science”, "Виклики відкритого доступу", “Основи наукометрії”, “Як опублікуватися в міжнародному виданні?”
Clarivate Analytics – компанія що відбирає, аналізує та надає якісну інформацію для науковців, викладачів, видавців, бібліотекарів, медиків, працівників патентних відомств, фірм ринку, управлінців тощо.
В інтерактивному режимі роботи вебінарів учасники мали змогу отримати корисну інформацію про: особливості індексації окремих баз даних, пошук та аналіз наукової літератури у Web of Science Core Collection за допомогою базового та розширеного пошуку, вимоги та стилі оформлення наукових статей за форматами різних видань; дізнатися про співвідношення традиційних публікацій і відкритого доступу; набути вмінь та навичок з основ наукометрії; навчитися створювати власний зручний каталог; з'ясувати особливості підбору журналу для публікації та визначитися з доцільністю проаналізувати власні наукові результати. На вебінарах було розглянуто десять принципів плану S і готовність до них вітчизняних наукових установ, охарактеризовано можливості та виклики відкритого доступу, проаналізовано роботу журналів відкритого доступу та вартість публікації. Одними з актуальних питань вебінарів стали питання про принципи побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни з урахуванням наукометричних даних.
Вебінари проводила консультант з регіональних рішень Clarivate, к.б.н. Тихонкова Ірина.
 
Анжела Іржавська, доцентка кафедри ВІМВ