Hовини

30-31 березня доцент кафедри АСГІН О. В. Сухушина взяла участь у міжнародній науковій онлайн-конференції «Балкани в міжнародних відносинах: від пізньої античності до епохи глобалізації» на запрошення Центру болгаристики та балканських досліджень ім. М. Дринова  Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. На шістьох секціях конференції  було заслухано понад 80 доповідей. Виступали відомі  українські, болгарські та російські вчені  – М. Станчев, С. Страшнюк, С. Віднянській,  С. Ельдаров, І. Матяш, Д. Миколенко та ін. Олена Сухушина виступила з доповіддю на тему «Друга Балканська війна 1913 р.: ціна амбіцій і стратегічних розрахунків», основні положення якої викликали зацікавленість і жваву дискусію. 

Олена Сухушина: «Балканські народи мають багатовікову історію, а з ХІХ ст. постійно стали учасниками європейських міжнародних відносин і сьогодні для України є прикладом боротьби за незалежність і економічного розвитку.

За роки незалежності українські вчені мають  значні напрацювання з вивчення історії Балкан з давніх часів до сьогодення, тому раджу студентам Інституту вивчати історію і міжнародні відносини регіону не тільки в межах навчальних дисциплін, а й займатися науково-дослідницькою роботою цього перспективного напрямку».

 З матеріалами конференції можна ознайомитися тут

 Олена Сухушина, доцентка кафедри АСГІН