Hовини

9 лютого 2021 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч українського політика, депутата 9 скликання Верховної Ради України Святослава Юраша зі студентами спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та викладачами Інституту.

Святослав Андрійович Юраш – засновник Міжнародного центру Майдану та семимовного медіаресурсу «EuromaidanPR». Перші 6 місяців російсько-української війни працював з «Fox News» на окупованій частині Донбасу. Співпрацював із міжнародними організаціями, державними, громадськими, медійними та бізнесовими структурами. Серед них Western NIS Enterprise Fund, Black Earth Innovations, Cвітовий Конґрес Українців, BBC та інші. Заснував ГО «Новий Донбас». Співзасновник та директор з комунікацій творчого об'єднання «Babylon'13». Навчався у Варшавському університеті (Польща) та Калькуттському університеті (Індія) на факультетах міжнародних відносин.

Нині Святослав Андрійович є членом Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, головою підкомітету з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном, Головою Постійної делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ.

Під час зустрічі між народним депутатом на директоркою ННІ МВІФ Наталкою Іванівною Земзюліною було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю з метою розвитку партнерських зв'язків у галузі вдосконалення наукових програм (зокрема, ОПП Міжнародні відносини спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» для першого бакалаврського рівня вищої освіти галузі знань 29 «Міжнародні відносини» Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького) і організації освітнього процесу, загалом. Для створення та реалізації стратегічних проєктів й освітніх програм у сфері вищої освіти, сторони запланували здійснювати обмін інформацією, організовувати спільні зустрічі та заходи. Домовилися про можливість організації та проведення стажування та практики для студентів спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ННІ на базі, в тому числі, в підкомітеті з питань зв'язків і захисту прав та інтересів українців за кордоном Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва; в Постійній делегації у Парламентській асамблеї ГУАМ; Постійній делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ).

Студентська та викладацька громада Інституту надзвичайно зацікавилася і зголосилася максимально долучитися до участі у роботі Групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індія;  Групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Бразилія; Групи з міжпарламентських зв'язків з Федеративною Демократичною Республікою Ефіопія; Групи з міжпарламентських зв’язків з Ірландією; Групи з міжпарламентських зв’язків з Румунією; Групи з міжпарламентських зв'язків з Державою Ізраїль; Групи з міжпарламентських зв’язків з Японією; Групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки тощо.

Ми вдячні пану Юрію за спілкування, за можливість стати учасниками змістовної і захоплюючої відкритої дискусії. Вважаємо, зустріч стала вельми плідною та надихаючою для студентів та викладачів нашого інституту.

 

Тетяна Терещенко, заступник директора з наукової роботи