Hовини

Незважаючи на карантин та дистанційку, співробітники кафедри історії України вже з початку 2021 року активно долучаються та проводять профорієнтаційну роботу зі старшокласниками шкіл області.

19 січня професорка Лариса Синявська, доцентка Оксана Мазур та старший лаборант Денис Хоменко, завітали на онлайн-урок до одинадцятикласників Опорного навчального закладу - Городищенська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3. Співробітники кафедри розповіли старшокласникам про умови навчання в ЧНУ та спеціальності, які пропонує ННІ міжнародних відносин, історії та філософії.

Зокрема, Лариса Синявська звернула увагу на особливостях навчального процесу та перспективах, які відкриваються перед випускниками ННІ МВІФ. Оксана Мазур розповіла про організацію навчальних практик, а також запросила учнів на курси підготовки до ЗНО, що діють при університеті,  Денис Хоменко зосередив увагу на етапах вступної кампанії, особливостях вступу у 2021 році. Після завершення виступів учні охоче задавали питання доповідачам, а вчителька історії Вікторія Мамай наголосила на важливості гуманітарної освіти у ХХІ столітті та подякувала за цікаву зустріч.

22 січня професори Віталій Масненко, Юрій Присяжнюк та старший лаборант Денис Хоменко, на запрошення Заслуженої вчительки України Олени Бурлаки, долучились до відкритої тематичної зустрічі "День Соборності - на шляху до національної єдності", яка відбулась серед учнів 11-х класів Городищенського економічного ліцею. Віталій Масненко у своєму виступі наголосив на історичних витоках святкування Дня соборності України та його актуальності сьогодні. Олена Вікторівна розповіла про участь ліцеїстів та вчителів у онлайн-ланцюгу соборності Київ-Сімферополь,  а також познайомила гостей з творчим проєктом «Віртуальна галерея "На шляху до омріяної свободи  (колекція тематичних інфографіка)». Юрій Присяжнюк закцентував увагу на специфіці навчання в університеті, зокрема в інституті міжнародних відносин, історії та філософії ЧНУ, а також представив спеціальності пропоновані підрозділом. На запитання учнів про необхідні сертифікати ЗНО, мінімальні бали та гуртожитки відповів Денис Хоменко. На завершення зустрічі учасники обговорили можливості подальшої співпраці з ліцеєм.

Кафедра історії України