Hовини

 

24 листопада 2013 р. у Києві марш за євроінтеграцію закінчується мітингом на Європейській площі. Вперше відбуваються сутички протестувальників з бійцями «Беркута», застосовується сльозогінний газ. Опозиція заявляє, що продовжить протести.

Опарін Ілля: «Революція Гідності дала потужний поштовх до самопізнання й самореалізації українців в трьох основних аспектах, які має пройти кожна гідна нація: перегляд свого ставлення до власної мови, культури, історії. Мова має потужний вплив на формування культурного портрету суспільства, вирізняє його своєю оригінальністю з-поміж інших народів.

Такого висновку дійшли і ми після Дня Гідності: нам варто об’єднувати і об’єднуватися навколо мови. На державному рівні почали запроваджуватися мовні квоти, відбувається активна популяризація української мови в мас-медіа та закладах освіти, культури, науки. Самі українці, усвідомлюючи важливість мовного фактору, почали дедалі частіше використовувати її в побуті, на роботі, в освітньому процесі…»

Валовий Андрій: « Коли в 2013 році люди виходили на майдан, їх били, розганяли та вбивали, але ніхто не здався! Коли ти бачиш це, то мимоволі думаєш, в якій величній країні ти живеш, які люди навколо тебе. Коли простих людей розганяли кийками та зброєю люди в бронежилетах та шоломах, а вони все одно не здавалися та йшли вперед, на бронетехніку та солдатів. Вже неможливо було відступити, адже гинули люди, звичайні люди, вони йшли туди, бо просто більше не могли терпіти тих знущань, які творили люди «на горі», вони робили це заради своєї країни, прагнули викорінити всю ту несправедливість, яку нам нав’язали».

Дирекція ННІ МВІФ