Hовини

Для викладачів та студентів ННІ МВІФ розуміння Гідності та Свободи має свій сакральний зміст. Завданням істориків, філософів, політологів є не допустити розгортання війн і революційних потрясінь, а якщо  вони і відбулись, то сприяти їх якнайшвидшому завершенню з наданням народам права на національну та особисту Гідність і Свободу!

Традиційно в інституті проводяться заходи із залучення молоді до вивчення досвіду, усвідомлення уроків революційних Майданів, що мали місце в Україні, героїзму їх подвижників, продовження естафети боротьби за наші цінності, нашу землю й наше майбутнє.

Дирекція і студрада висловлюють подяку студентам, котрі  поділилися  своїми думками і  зазначили свою громадську позицію участю у  конкурсі на краще есе «Що для мене День Гідності та Свободи»:  

 

Бутко Вадиму – 1-А

Назаренко Юлії – 1-А

Рягузову Євгену – 1-А

Вдовиченко Олексію – 1-А

Опаріну Іллі - 2-А

Руденко Софії - 2-Б

Капустинській Іванні – 2-В

Валовому Андрію - 2-Г

Романків Аліні - 3-А

Постоєнко Віталіні - 3-А

Чистякової Катерині – 3-А

Ляшенко Яні – 4-А

Корнієнко Сергію – 4-Б

 

Всі учасники будуть відзначені сертифікатами в різних номінаціях.  Організатори взяли на себе сміливість обрати тези, які відображають сюжетні лінії робіт. Вони будуть публікуватися щотижня. 

Будьте гідні жити в вільній країні, цінуйте особисту свободу і поважайте право людини бути людиною!

 

Капустинська Іванна : «Кожен має пам’ятати, тих небайдужих студентів, які долучились до мирної акції протесту 21 листопада 2013 року. Та негідний вчинок тих правоохоронців, що дозволили собі, користуючись власним становищем, розігнати силою протестуючих. Але ми вистояли, і зрозуміли, що це не гідна реакція правлячих кіл на звичайну, мирну незгоду громадян. І тому вже 30 листопада, українці повстали з новою міццю, на Майдані Незалежності, цього дня зібралось тисячі киян та приїжджих. Це була реакція, на неправомірні дії проти протесту студентів, і саме цей день поклав початок у затяжній та болючій події початку нового десятиріччя – «Революція гідності».

Рягузов Євген : «Для мене частиною свята Дня Гідності та Свободи є насамперед такі атрибути як мовне питання та декомунізація. Українська мова й відмова від атеїзму нам потрібні в першу чергу. Ці цінності й зміни – це логічний послідовний мотив діяльності, покликаної подолати багатовікову залежність від зовнішнього впливу сусіда, від якого, здається, нарешті почали позбуватися».

Назаренко Юлія : «Жінки на Євромайдані виявилися не просто дієвими, а й багато в чому вирішальною силою в досягненні перемоги. Адже саме вони виконували роль забезпечення всіх побратимів життєво потрібними засобами. Такими «стратегічними» чинниками були: харчування, медикаменти, інформація, життєвий простір, безпека. Власне жінки стали тим дієвим «мирним аргументом», який деякий час протистояв збройній агресії, порозумінню між сторонами».