Hовини

Під головуванням директорки, докторки історичних наук, професорки Наталки Іванівни Земзюліної 3 листопада 2020 року о 14.00. у дистанційному форматі відбулося розширене засідання вченої ради ННІ міжнародних відносин, історії та філософії, на якому розглянуто низку важливих питань.

Кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця директора з навчальної роботи Світлана Іванівна Гальченко доповіла про специфіку роботи кафедр щодо навчально-методичного забезпечення навчального процесу в умовах дистанційного навчання.

Наталка Іванівна Земзюліна у своїй доповіді наголосила на необхідності активізувати профорієнтаційну роботу в інституті; підвищити вимоги до якості підготовки студентів та навчально-методичного забезпечення навчальних дисциплін в умовах дистанційної форми навчання. Вона підкреслила, що мотивація студентів до навчання є однією з основних складових навчально-виховного процесу і безпосереднім завданням трудового колективу ННІ. Також акцентувала, що  важливим напрямком роботи інституту є підготовка до акредитації спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», а відтак, вдосконалення навчально-методичного забезпечення, розширення бази практик студентів міжнародників тощо.

Директорка ознайомила колектив з запланованими новими науковими проектами ННІ. В тому числі, такими як: Всеукраїнська наукова конференція ХІ «Богданівські читання», присвячена 425-річчю від дня народження гетьмана Богдана Хмельницького та 100-річчю Черкаського національного університету; Всеукраїнський онлайн-семінар «Конфлікти на пострадянському просторі: витоки, спільне та відмінне»; науково-практична онлайн-конференція «Україна у міжнародних відносинах на сучасному етапі», спільно з Національним університетом біоресурсів і природокористування України; круглий стіл «Актуальні проблеми філософії освіти», присвячений Всесвітньому дню філософії тощо.

Наталка Іванівна закликала співробітників максимально долучитися до участі в організації і підготовці відзначення 100-річчя Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Позитивно відзначила вже пророблену роботу, в цьому зв’язку, доктором історичних наук, професором Анатолієм Юзефовичем Чабаном та кандидатом історичних наук, професором Василем Миколайовичем Мельниченком.

На засіданні розглянули питання про присвоєння вченого звання професора докторові історичних наук Владиславу Федоровичу Боєчку.  

Доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Віталій Васильович Масненко позитивно охарактеризував роботу Боєчка В. Ф. на посаді професора кафедри, відзначив високий рівень викладання дисциплін, а також те, що він користується повагою як серед колег, так і серед студентів, і запропонував раді рекомендувати його до присвоєння  вченого звання професора кафедри історії України.

Було проведено відкрите голосування членів ради щодо рекомендації присвоїти здобувачеві відповідне вчене звання. Ухвалили затвердити звіт про науково-педагогічну роботу Боєчка В. Ф. на посаді професора кафедри історії України; науково-педагогічну діяльність Боєчка В. Ф. оцінити позитивно; за результатами відкритого голосування (за – одноголосно) рекомендувати присвоїти докторові історичних наук Боєчку В. Ф. вчене звання професора кафедри історії України; клопотати перед Вченою радою Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького про присвоєння вченого звання професора кафедри історії України Боєчку В. Ф.

За рештою пунктів порядку денного розширеного засідання вченої ради також проведено обговорення та шляхом відкритого голосуванням присутніми членами Вченої ради прийняті відповідні рішення.

 

Тетяна Терещенко,

заступник директора з наукової роботи