Hовини

Студентський гурток ННІ МВІФ «За лаштунками історії мистецтв» в рамках чергового засідання відвідав концерт симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Студенти залишилися, як і завжди, у невимовному захваті від концерту з творів, підготовлених до ювілейних дат 4 композиторів: віденського класика Людвига ван Бетховена, пізнього романтика Макса Бруха, лідера відомої четвірки «Бітлз» Джона Леннона та українського генія 21 століття Мирослава Скорика.

В програмі концерту зал заповнений глядачами (згідно до вимог карантину) прослухав зокрема наступні шедеври:

  • сила та велич кохання – Увертюра «Леонора №3» Л. ван Бетховена;
  • ніби освідчення в коханні – Концерт для скрипки, альта та симфонічного оркестру М. Бруха,
  • глибокий ліризм та відчуття самотності – «Карпатська рапсодія » М. Скорика,
  • всі грані світлих почуттів – сюїта для симфонічного оркестру «Найкраще з «Бітлз» Д. Кастера.

Катерина Чистякова: «Спільно з одногрупниками відвідали концерт  Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Концерт був неперевершеним. Класична музика об'єднала всіх людей в залі, концерт промайнув на одному подиху, особисто у мене найбільше «мурах по тілу» викликала композиція українського композитора М. Скорика «Мелодія». Хотілось би зазначити, що музика полонила душу кожного слухача, власне кажучи і мої враження від цього вечора є незабутніми».

«Кожне відвідування філармонії – це довгоочікувана подія. Нам пощастило відвідати академічний симфонічний оркестр, де із задоволенням почули найвідоміші твори М. Бруха, М. Скорика, Л. Бетховена. З почуттям щастя ми залишали стіни філармонії, аби неодмінно повернутися знову. Залишається сподіватися, що такі заходи ми будемо відвідувати й надалі завдячуючи нашому студентському товариству» – зазначила Віталіна Постоєнко.

Як зазначає очільниця гуртка Марина Захарченко: «Досить доброю традицією нашого студентського гуртка «За лаштунками історії мистецтв» стало відвідування концертів Академічного симфонічного оркестру Черкаської обласної філармонії. Першочергово радує і надихає ініціативність самих студентів, які в умовах дистанційного навчання намагаються також розвиватися багатогранно, зокрема і в культурно-мистецькому плані. Повсякчас концерти Академічного симфонічного оркестру збирають аншлаги, власне кажучи і в подальшому плануємо не зраджувати цій добрій традиції і відвідувати Черкаську філармонію, як храм мистецтв».

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії