Hовини

Традиційними для студентів 4-го курсу ЧНУ є зустрічі з вчителями-практиками, новаторами, які діляться методиками викладання в новій українській школі. Так, в чергове студенти-історики мали можливість побувати на майстер-класі в Черкаській гімназії №9 та отримати практичні навички напередодні виробничої практики в школі. Своїм досвідом із студентами поділилися вчителі історії Черкаcької гімназії №9, випускники історичного факультету Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького 1998 та 2007 років – Завіновська Ірина Вікторівна та Стецюк Андрій Сергійович.

Вони є вчителями вищої категорії, а також учасниками творчої групи вчителів міста щодо впровадження ІКТ на уроках історії. Це приклад справжніх сучасних педагогів, адже окрім основних, суто професійних вмінь, Завіновська та Стецюк оволоділи та активно впроваджують у навчальний процес інтерактивні методики викладання історії (освітні платформи Kahoot, learningApps, Quizizz). Більше того, Андрій Сергійович пройшов міжнародне стажування в Ізраїлі (міжнародний центр вивчення Голокосту – Яд Вашем). Він є членом-журі олімпіад з історії різних рівнів, керівником Дебатного гімназійного клубу «Cosa Nostra».

Проведений майстер-клас був цікавим та інформативним. Варто зазначити, що вчителі повсякчас залучають в своїй роботі новітні засоби та технології: проектор, ноутбук, інтерактивну дошку, інтерактивну панель. Остання – новинка цього року. За допомогою цих засобів можна не лише зацікавити та зосередити увагу учнів на певній темі, а й сформувати вміння та навички, які є універсальними для процесу учіння. Запропонована ними методика проведення самостійних робіт, тестувань за допомогою різноманітних інтернет ресурсів, гаджетів є доступною для шкіл усіх рівнів.

Студенти змогли оцінити переваги мультиплікаційних технологій в роботі з дітьми. Такі сайти як learningApps.org та Quizizz, є невід’ємними помічниками вчителя і можуть знадобиться не лише в підготовці до уроку та проходженні практики, але й можливо, будуть корисним для їх майбутньої кар’єри.