Hовини

Студенти І та ІІ курсів ННІ історії і філософії 4 липня розпочали археологічну експедицію в с. Івківці Чигиринського району Черкаської області. Цього року юні археологи досліджуватимуть ранньослов'янський могильник, який становить значну наукову цінність. Організаторами та керівниками експедиції є співробітники Інституту археології Національної академії наук України - Башкатов Юрій Юрійович та Бітковська Тетяна Володимирівна, а також завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки - Морозов Анатолій Георгійович. 

На практиці студенти отримують необхідні для подальшого професійного становлення навички проведення археологічних польових досліджень: методика розкопок, ведення польової документації та камеральна обробка матеріалів.  За два дні роботи студенти ознайомилися з правилами розбивки об'єкту та зняли дерновий шар, який порадував дослідників першими знахідками.  

Не менш цікавим досвідом є організація табірного життя археолога. Незабутнім обіцяє бути й дозвілля практикантів, які вже в перший вихідний відвідали "Зерноленд". 

Перші дні заїзду у фото: