Hовини

У затишній, родинній атмосфері навчально-науковий інститут історії і філософії відсвяткував своє 25-річчя. На День народження рідної alma mater завітали викладачі, студенти, колеги, партнери, випускники та гості.

З вітальним словом до присутніх звернувся перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, другий декан історичного факультету Василь Мойсієнко. Передовсім він закликав вшанувати всіх, хто вкладав часточку душі в створення та розвиток підрозділу. А також подякував першому декану факультету Олександру Перехресту.

— За плечима інституту 25-річна історія напруженої роботи, наполегливої праці, успіху і перемог. За цей час навчально-науковий інститут утвердився як провідний структурний підрозділ університету з вагомими напрацюваннями у навчально-методичній, науковій та просвітницько-виховній роботі. Ми справедливо гордимося своїми випускниками, студентами та викладачами. Інститут був і є дружньою родиною, у якому наука поєднується з численними можливостями особистого й професійного розвитку.

Від імені ректора університету Олександра Черевка перший проректор вручив почесну нагороду «Відзнака ректора» директору ННІ Наталії Земзюліній. Із нагоди свята низку подяк також отримали науковці інституту.

У цей день гостей і колег привітали ті, хто очолювали підрозділ у різні роки. Вітальне слово сказала і нинішній директор інституту Наталія Земзюліна. Вона подякувала всім, хто підтримує інститут у його амбітних проектах, а найуспішнішим з-поміж проектів назвала власне ННІ історії і філософії. Адже тут працює потужний професорсько-викладацький колектив, а справжньою гордістю є їхні випускники. Багато з них завітали на свято: вчителі й викладачі, науковці, політики, депутати, військовослужбовці, співробітники музейних установ, представники влади та місцевого самоврядування, ЗМІ тощо.

— Кожен із нас вклав частинку свої душі у розвиток інституту. Вірю, що попереду у нас нові здобутки, перемоги і досягнення, — звернулася до залу Наталія Іванівна.

Подяку вона висловила знаним науковцям, які стояли біля витоків і нині продовжують традиції інституту — Анатолію Морозову, Анатолію Чабану, Василю Мельниченку, Віктору Гоцуляку, Олександру Овчаренку, Григорію Голишу та всім викладачам. Цей день був щедрий на подяки для всіх гостей свята.

Вітаючи колег, голова профспілки університету Анатолій Стеценко подякував за активну профспілкову діяльність.

Завітали на урочистості директор ННІ української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний та директор ННІ економіки і права Василь Андрусяк.

— Це символічно, що нас вітає підрозділ, який нас породив, та той, якому ми подарували життя, — відзначила Наталія Іванівна, згадуючи історію інституту.

Із 25-річчям рідний інститут привітали Анатолій Морозов та Анатолій Чабан. «Многая літа» у їхньому акапельному виконанні вразило всіх гостей свята.

Із вітальними словами та подарунками на урочистості завітали заступник міського голови Черкас Ігор Волошин, секретар Черкаської міської ради Ярослав Нищик, меценат, партнер інституту Петро Душейко, голова Черкаської обласної організації Аграрної партії України Віктор Полозов та голова Черкаської міської організації Аграрної партії України, викладач ЧНУ Інна Лук’янець.

Із року в рік студенти інституту проходять виробничу практику в різних установах міста. З ювілеєм ННІ історії і філософії привітали керівники цих закладів — директор Черкаського обласного краєзнавчого музею Ірина Собко, директор Черкаського обласного художнього музею Ольга Гладун, директор державного архіву Черкаської області Тетяна Клименко.

Теплі слова вітання присутнім адресували завідувач кафедри Черкаського державного технологічного університету Ірина Стадник, директор Коледжу економіки і управління Сергій Шамара, завідувач кафедри Східноєвропейського університету Іван Десятніков, які є випускниками Черкаського національного. Колег вітала і методист Черкаського територіального відділення Малої академії наук України Тетяна Нераденко.

З найкращими побажаннями до викладачів та гостей звернулися також випускники, голови студентських рад інституту різних років, представники Українського козацтва. Особливі почуття в гостей викликали виступи захисників Вітчизни-учасників бойових дій у зоні АТО. 

Дарунком для усіх присутніх став виступ заслуженого діяча естрадного мистецтва України, випускника інституту Владислава Придатченка, а також самодіяльного ансамблю танцю «Черкащанка». Для гостей урочистостей студенти підготували мистецьку програму — пісні й танці. Завершальним акордом став виступ команди КВК минулих років.

Переглянути, як святкували історики свій ювілей, можна на наших світлинах.

 

 

 

 

Більше фото тут: 



Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького