Hовини

 

17 квітня 2019 р. відбулося чергове засідання студентського гуртка "Середньовічна Європа в антропологічному вимірі" (науковий керівник - доц. С. І. Гальченко) на тему "Лицарство як феномен Середньовіччя". 

Лицарство - одним із головних символів Середньовіччя. Образ лицаря став надбанням всього людства та здійснив вплив на сфери людської діяльності. Це не лише «вічний» образ у мистецтві, з якого черпали натхнення художники, поети, прозаїки, драматурги, скульптори, композитори. Лицарський кодекс фактично лежить в основі сучасного етикету. Ба більше, чимало військових традицій походить саме від лицарів. Тому ця тема стала предметом обговорення студентів ІІ курсу ННІ історії і філософії.

У ході засідання члени гуртка проаналізували  причини виникнення лицарства, дослідили його ордени, розглянули основні види зброї та обладунки лицарів, охарактеризували проведення лицарських турнірів тощо. Особливий інтерес студентів викликала тема служіння прекрасній «дамі серця», яке проявлялося у платонічному коханні та обожнюванні, ідеалізації та присвяченні подвигів.

Гурток "Середньовічна Європа в антропологічному вимірі"  запрошує всіх бажаючих приєднатися до обговорення на наступних зустрічах.