Hовини

В п’ятницю, 12 квітня, в приміщенні Черкаського державного технологічного університету відбувся третій в історії регіональний дебатний турнір Черкаської області, організаторами якого виступили «Черкаський дебатний клуб» та Інститут Республіка, Всеукраїнська ініціатива«Активна громада».

Участь взяли 32 представники шести освітніх закладів міста: Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського державного технологічного університету, Черкаського Інституту ДВНЗ «Університет Банківської Справи, Східноєвропейського університету економіки і менеджменту, Черкаського державного бізнес-коледжу та Черкаського політехнічного технікуму. Спонсором цьогорічних інтелектуальних баталій виступив інтернер-провайдер “McLaut”.

Переможцями стали студенти ННІ історії і філософії Єлизавета Циганник (1-Б) та Максим Попов (1-Б), які здобули перше місце у двох відбіркових іграх, а також стали кращими у фіналі.

Як відомо, дебати – це інтелектуальна гра, що розвиває критичне мислення, когнітивну гнучкість, комунікативні навички, вміння працювати в команді та сприяє формуванню громадянської позиції у молоді. Відтак, студентська молодь скористалася нагодою не лише повправлятися в ораторській майстерності, а й щиро висловити свої думки та бачення щодо реформ в Україні та майбутнього держави.

Варто сказати, що третій рік поспіль виграють представники нашого інституту. В 2017 році кращими стали Надія Павлова і Валерій Вака, в 2018 році Руслан Травкін, а також студент психологічного факультету Дмитро Золотаренко.

Руслан Травкін

(із використанням матеріалів https://novadoba.com.ua/57401-u-cherkaskomu-derzhavnomu-tekhnologichnomu-universyteti-debatuvaly-pro-politychni-reformy-v-ukrayini.html?fbclid=IwAR3HRj5FqUxs-_vaUUzoa8rn3naTrzC6OOHrPA1EnC1DMkTayE5CeOmhIxE)