Hовини

Насичено пройшов 25–30 березня «Тиждень відкритих дверей» в ННІ історії і філософії. Старт завдало урочисте зібрання учасників ІІ Обласного конкурсу учнівських робіт з історії «Юні історики Черкащини» в перший день «Тижня». Понад 70 учнів зі всіх районів Черкаської області отримали «Дипломи» і цінні подарунки, а їх наставники – «Подяки». Гості відвідали археологічний, етнографічний музеї та музей Б. Хмельницького. Директор Інституту професор  Наталка Земзюліна  поінформувала школярів щодо спеціальностей та спеціалізацій інституту, можливостей стажування в університетах-партнерах. Члени студради Інституту Дмитро Онищенко і Яна Ляшенко поділилися думками чому вони обрали і які перспективи вони бачать у навчанні в ННІ історії і філософії.

В наступні дні (28 і 29 березня) Інститут відвідали випускники канівських  і  чорнобаївських шкіл. Вони мали можливість послухати разом зі студентами лекції проф. Анатолія Чабана, доцентів Костянтина Івангородського, Марини Захарченко. З ними була проведена бесіда щодо умов вступу 2019 року до ЧНУ ім. Б. Хмельницького, можливостей здобуття подвійного диплому (за програмою обміну в Європі), ознайомились з кафедрою військової підготовки, а також відвідали разом зі студентами 4-го курсу студентський гуртожиток  № 1, де переважно проживають студенти ННІ історії і філософії. Учні з Каніву взяли участь у Круглому столі «100-річчя Паризької мирної конференції», де виступали студенти 1-го, 2-го, 4-го курсів, та студенти-магістри.

Всі учні були запрошені взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні знань з історії України, котре буде проведено в ЧНУ ім. Б.Хмельницького незабаром.

Олена Сухушина,

заступник директора з організації виховної роботи