Hовини

 

Викладачі нашого інституту були запрошені на семінар-презентацію нового інтерактивного ресурсу – збірки методичних розробок про багатогранну історію та пам’ять Бабиного Яру у місцевому та загальноукраїнському контексті. Захід організовано Міським методичним кабінетом м. Черкаси, Українським центром вивчення історії Голокосту та Українським інститутом національної пам’яті та проходив у Першій міській гімназії м. Черкас.

Семінар призначався для вчителів та викладачів історії або інших предметів гуманітарного циклу, класних керівників, педагогів-організаторів чи заступників з виховної роботи шкіл міста. Учасникам семінару було презентовано інтерактивний збірник навчальних занять «Бабин Яр: пам'ять на тлі історії. Путівник для вчителя».

Під час роботи тренінгу учасники  працювали з інтерактивними технологіями. Говорили як заохочувати в освітньому процесі критичне мислення, міждисциплінарні підходи, активуючі методики, розвиток емпатії та емоційного інтелекту; шукати нові способи виховання в учнів відповідальність, повагу до загальнолюдських цінностей, толерантність, громадянську позицію; датити учням можливість використовувати гаджети на заняттяї; створити для себе заняття своєї мрії у спеціальному конструкторі або ж скористатися вже готовити розробками; або скористатися вже готовими розробками колег; презентовано додаткові матеріали для вшанування пам’яті жертв Бабиного Яру згідно рекомендацій офіційних освітніх установ.

Учасники семінару отримали сертифікати про участь, друкований примірник видання.

Учасників семінару ознайомилися з віртуальною виставкою, документальним фільмом та путівником. Усі три ресурси доступні за посиланням: memory.kby.kiev.ua.