Hовини

Доценти ННІ історії і філософії Олександр Овчаренко і Олена Сухушина взяли участь у навчально-методичному семінарі Черкаського міського методичного кабінету установ  освіти. Головним питанням на ньому було обговорення нового шкільного інтегрованого курсу  «Історія: Україна і світ». Заслужений вчитель України, викладач  Першої гімназії м. Черкас Валерій Силенко почав зустріч виступом щодо власного досвіду впровадження єдиного курсу «Історія: Україна і світ». Він зазначив, що реформа школи вимагає нових підручників, і таким може стати саме інтегрований курс. На зустрічі виступив співавтор  підручника для 10-11 класів, доцент кафедри новітньої історії України імені М. Грушевського ЛНУ імені Івана Франка, голова Робочої групи з розробки навчальних програм із історії МОН України (Львів) Мар’ян Мудрий. Він детально розповів про структуру, розділи підручника, окреслив нові підходи щодо подання матеріалу.

Темою виступу О. Овчаренка було «Повоєнне дипломатичне врегулювання світу». Він розкрив окремі дискусійні питання щодо  відносин учасників антигітлерівської коаліції в період Другої світової війни, таких як визначення повоєнного майбутнього Німеччини (зокрема її розчленування в планах СРСР, Великої Британії і США),  мирних договорів з союзниками Третього рейху. Доповідач проаналізував проблему  формування основ світового економічного і політичного регулювання після світової війни (створення МВФ, МБРР та ГАТТ), а також Організації Об’єднаннях Націй, основні особливості ялтинсько-потсдамської системи міжнародних відносин, а також низку питань, пов’язаних з початком «холодної війни» і менше відомих широкій аудиторії проблем.

О. Сухушина поінформувала щодо спеціальностей та спеціалізацій ННІ історії і філософії, можливостей здобуття подвійного диплому (за програмою обміну в Європі), стажування в університетах-партнерах, з особливостями вступу 2019 року.

 

Олена Сухушина,

заступник директора з організації виховної роботи