Hовини

12  вересня 2024 відбулася чергова сесія проєкту "Філософська кав'ярня" Центру філософсько-теологічних досліджень і когнітивної риторики кафедри філософії, соціальних та політичних наук ЧНУ ім. Б. Хмельницького на майданчику відомого серед мистецьких та бізнесових, інтелектуальних кіл міста арт-кафе MORRIS-SPACE.

Відбувся спеціальний показ документального фільму режисера С. Буковського "Іван і Марта" (широкий реліз якого ще не відбувся в Україні), присвяченого історії кохання Івана Дзюби та його дружини Марти  на тлі постання руху "шістдесятників" в Україні за часів комуністичного культуроциду та нищення української ідентичності. Це стало можливим завдяки прямому сприянню запрошеного спікера Morris space, режисера, класика українського документального кіно С. Буковського.

До перегляду та обговорення долучилося студентство ЧНУ, учасники студентського патріотичного братства (ГО «Centuria») та містяни.

Участь у акції взяли пані Марина Захарченко, заступниця директорки ННІ МВІФ з виховної роботи, пан Богдан Калініченко, завідувач кафедри філософії, соціальних та політичних наук, модератором зустрічі був Павло Кретов.

Подяка за чудові дискурси, естетичні і філософські О. Величку, В. Жбанникову, Т. Івановій, В. Бенковському та іншим мовцям.

Уклін і шана пані Марині Дяченко, культуртрегерці та меценатці проекту та арт-директорці проекту, знаній мисткині Асі Козіній (Чуприні), директорці благодійного фонду МХП-Громаді, Тетяні Волочай.

Спеціальна подяка виборній представниці ННІ МВІФ в студраді ЧНУ Діані-Крістіні Назаренко.

Всіх присутніх  об'єднав спільний інтелектуальний простір Morris space та ЧНУ.

Спеціальна подяка усьому персоналу Morris space. До наступних сесій!

Більше фото за посиланням: https://www.facebook.com/groups/philosophy.ck/posts/2779476178882178/