Hовини

Софія Нероба

Студентка ННІ Міжнародних відносин історії та філософії Софія Нероба, впродовж липня-серпня 2024 року брала участь у волонтерському проєкті за програмою Еразмус, який був реалізований в Греції.

"AINTA: AN INVITATION TO ACT" – це проєкт волонтерських команд у рамках Європейського корпусу солідарності, що відбувся в Яніні, Греція! Організований System & G (Греція/Латвія), він об’єднав молодих волонтерів для просування важливих ідей: турбота про здоров'я, захист довкілля та активна участь у житті громади. Учасники також дізналися про біженців як спільноту, що може допомогти зміцнити соціальну інтеграцію, підвищуючи їхні можливості в ЄС та за його межами.

Перебуваючи в Греції, Софія знайшла нових друзів, набула досвіду міжнародної комунікації, брала участь в організації заходів зі соціалізації біженців-підлітків з африканських країн, а головне впевнилась, що комунікація між людьми ментально різних культур, соціальних груп можлива при бажанні сторін. Бажання відкритися,  прагнення змінити не комфортну ситуацію, подолання страху нерозуміння, безумовно виникає не відразу але якщо людина відчуває увагу до себе, бачить простягнуту руку допомоги, то навіть затяті нігілісти починають йти на контакт, відкриваються для активного входження в соціум. Набутий досвід мотивує зростати в професії, вчитися публічній та культурній дипломатії. 

Софія раніше брала участь в програмах  академічних обмінів, які надає Черкаський національний університет, стажувалася в Академії Яна Длугаша (Польща), мала можливість побачити, як діють програми Еразмус, обрати цікавий для себе напрямок. Про все це, більш детально в сюжеті.