Hовини

Олімпійський урок провели для першокурсників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Цьогоріч у його межах відбувся забіг від парку «Сосновий бір» до Університетської площі та спілкування з олімпійською чемпіонкою Юлією Бакастовою.

Розпочали захід зі вшанування пам’яті загиблих захисників України. 

Майбутніх чемпіонів, які щойно прийшли в університет, вітали ректор Олександр Черевко, голова профкому ЧНУ Ігор Погрібний, директор інституту фізичної культури, спорту і здоров’я Леонід Нечипоренко, голова спортивного клубу «Богдан» Володимир Химич, проректори, директори інститутів та декани факультетів, викладачі, а також почесні гості — перший заступник голови відділення Національного Олімпійського Комітету України в Черкаській області, дворазовий чемпіон Паралімпійських ігор Антон Скачков, начальник Черкаського обласного відділення Комітету фізичного виховання та спорту МОН України Антоніна Саприкіна, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Іван Солодкий, начальник відділу фізичної культури та спорту управління гуманітарної політики Черкаської міської ради Павло Скворцов.

Після забігу над Університетською площею підняли Олімпійський прапор. Це право надали майстру спорту з велоспорту Каріні Левченко та Даніїлу Абросімову, майстру спорту з фехтування, члену збірної України.

Зі студентами поспілкувалася Юлія Бакастова — олімпійська чемпіонка в командних змаганнях з фехтування на шабляхУ складі української команди, разом із Ольгою Харлан та Аліною Комащук вони перемогли команду Південної Кореї з рахунком 45:42 та здобули золоту медаль для України.

Саме цю золоту медаль спортсменка привезла у Черкаський національний. І всі охочі змогли потримати в руках справжнє олімпійське «золото» та зробили фото з чемпіонкою на згадку. Крім того, дівчина поділилася історією свого успіху і відповіла на питання від першокурсників.

— Дуже хочеться, щоб наша молодь надихалась нашим прикладом. Ми, спортсмени — звичайні люди зі звичайних родин. Успіху досягли своєю працею, бажаннями і вірою в те, що ми робимо. Це приклад не лише для спортсменів, а для всіх молодих людей із різних галузей. Неважливо, хто ти, а важливо, як ти ставишся до своєї справи. Якщо ти дійсно мрієш, бажаєш і докладаєш до цього багато зусиль, то все можливо! — переконана фехтувальниця.

— Забігом першокурсників відзначили ювілейний 20-й олімпійський урок, — підсумував ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького. — Це символічно, бо в нинішній час не можна стояти на місці, необхідно працювати над собою, робити те, що корисно і важливо.

От і сьогодні разом із проректорами, директорами інститутів і деканами факультетів, викладачами ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я показали студентам приклад здорового способу життя. Олімпійський принцип «Швидше, вище, сильніше» у ЧНУ — не просто слова.

Університет дав області єдиного поки що олімпійського чемпіона Андрія Хіміча.

Наші спортсмени прославляють Україну. Саме сьогодні на Паралімпійських іграх у Парижі змагатиметься наш другокурсник Владислав Епіфанов. «Бронзу» здобув для української збірної магістр Роман Данилюк. Четвертокурсниця Дарія Котик посіла 4 місце з академічного веслування.

IMG_9217

Кожен із наших студентів може тренувати своє тіло і зберігати ментальне здоров’я під керівництвом викладачів — тренерів, психологів, реабілітологів.
Ми маємо підтримку з боку Олімпійського комітету, Комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, обласної та міської влади. 

Перлиною заходу стала олімпійська чемпіонка 2024 у в командних змаганнях з фехтування на шаблях Юлія Бакастова. Спортивна історія України твориться на наших очах, і сьогодні ми всі відчули себе її частинкою.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького