Hовини

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулося урочисте вручення дипломів бакалаврам. Цьогоріч країна отримала 1015 фахівців з 53 спеціальностей, підготовлених в ЧНУ.

2 липня  дипломованими стали випускники навчально-наукових інститутів фізичної культури, спорту і здоров’я, іноземних мов, української філології та соціальних комунікацій, міжнародних відносин, історії та філософії.

 

На початку урочистостей випускники, почесні гості, проректори, викладачі та гості вшанували хвилиною мовчання загиблих студентів та випускників ЧНУ.

Щемливі миті пережили усі присутні, поринувши у відеоспогади «Від студента до випускника» про те, якими були ці чотири роки навчання в університеті.

Університетська спільнота доклала зусиль для того, щоб сьогоднішні випускники мали змогу здобути омріяну професійну освіту і відчути, що ж таке студентське життя.

З привітальним словом звернувся до випускників перший проректор Василь Мойсієнко:

— Студентські роки — це найкращий період у житті будь-якої людини. Ми пишаємося кожним випускником. У першу чергу хочу подякувати вам, що ви у досить скрутний період змогли гідно нести імʼя українського студента. Університет працював у період пандемії й широкомасштабної агресії повноцінно, надавались якісні знання, наші студенти досягали успіхів на міжнародних, українських інтелектуальних конкурсах. Дякую батькам за підтримку, розуміння та співпрацю з університетом. З перших років війни чимало студентів пішли захищати Батьківщину, і зараз досить багато хто з них воює. А ми їм у цьому допомагаємо через волонтерство та інші форми сприяння ЗСУ. Бажаю всім випускникам реалізувати отримані знання й поглибити їх у магістратурі. Щасти вам у новому статусі. Дякую, що обрали наш університет! 

У залі лунали слова вдячності захисникам за можливість працювати, навчатися та проводити невеликі святкові заходи, випускники дякували викладачам за знання та уроки людяності, директори інститутів, куратори бажали своїм вихованцям щасливої долі.

Для сучасних студентів таке досягнення, як отримання диплома, стало можливим завдяки тим, хто боронить нашу країну. Так випускникам ННІ міжнародних відносин, історії і філософії надіслав  відеовітання  однокурсник і колега, який служить в ЗСУ, Віталій Горпініч, а до випускників ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я звернувся з теплими словами привітання військовий, батько уже дипломованої спортивної тренерки Каріни Вовченко.

Поміж тим винуватців святкових заходів вітали університетські колективи мистецькими композиціями. Це ансамбль народного танцю «Черкащанка» (художній керівник — Сергій Коваленко), хореографічний колектив ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва (керівник — Вадим Ткаченко) та Фабрика музичного мистецтва «Voices» (керівник — Яна Боровик).

Для пам’ятних фото облаштували фотозону на Університетській площі.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького