Hовини

18 червня до ННІ міжнародних відносин, історії та філософії завітали учні Першої міської гімназії. Вони отримали можливість поспілкуватися з директоркою Інституту, професоркою Наталкою Земзюліною, котра наголосила на важливості й актуальності історичних знань як одного зі складників національної ідентичності та для репрезентації нашої держави на міжнародній арені.

Із матеріальним виміром історії Черкащини й України з найдавніших часів відвідувачі змогли ознайомитися в ході оглядової екскурсії Археологічним кабінетом, яку провів голова Студентського наукового товариства Інституту Василь Лук’яниця. Він підкреслив важливість як дослідницької, так і популяризаційної складових студентської науки та акцентував увагу на провідних процесах, що відбувалися на наших землях протягом тисячоліть, а також найцікавіших експонатах. Учні дізналися більше про мамонтову фауну, найдавніші свідчення існування людини на території Черкащини, трипільську культуру, кочовиків-скіфів, греків Причорномор’я та Криму і землеробів Лісостепу.

Особливе місце в розповіді було відведене проблемі виникнення й розвитку слов’янських народів за даними археології, матеріальній культурі часів Русі та козацтва. Зустріч завершилася запитаннями відвідувачів про історичну минувшину України.

Василь Лук’яниця,

голова Студентського наукового товариства

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії