Hовини

28 травня в онлайн-форматі відбулося підсумкове засідання генеалогічної студії в 2023/2024 навчальному році, яке присвятили тридцятирічному ювілею ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Із першою доповіддю виступив студент 2-А курсу Ростислав Малий, котрий розповів про розвиток і здобутки кафедри історії України, її наукову діяльність, викладачів та основні дисципліни, викладання яких вона забезпечує.

Голова студії, лаборант археологічної лабораторії Василь Лук’яниця розглянув історію університетського Археологічного кабінету, формування його експозиції, найцікавіші експонати та значення для роботи Інституту.  

Наукова керівниця студії Лариса Лисиця поділилася враженнями про свої студентські роки. Василь Лук’яниця доповнив її розповідь власними спогадами про археологічну практику 2021 року в с. Легедзине на базі найбільшого поселення трипільської культури Тальянки, яка була крайньою, але не останньою виїзною практикою студентів.

Насамкінець учасники підбили підсумки роботи студії в семестрі та навчальному році, а також обговорили план, тематику, форми й організацію діяльності на наступний 2024/2025 навчальний рік.

Василь Лук’яниця,

Єлізавета Боровик