Hовини

Комісія з академічної доброчесності та корпоративної етики Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького продовжує інформувати здобувачів вищої освіти, інших учасників освітнього і наукового процесів в університеті про необхідність дотримання принципів академічної доброчесності та корпоративної етики, проводячи внутрішні тренінги.

20 березня 2024 року голова Комісії, доцентка Анжела Іржавська у співпраці з керівницею Центру дистанційної освіти ЧНУ, професоркою Галиною Луценко провели тренінг на тему: «Дотримання принципів академічної доброчесності у ЗВО» для студентів 1-3 курсів ННІ інформаційних та освітніх технологій.

Разом зі студентами з’ясували, що популяризація основ академічної доброчесності, а також обговорення проблем дотримання її принципів у закладі вищої освіти, є актуальною і важливою справою. Вказували на головні аспекти формування академічної доброчесності в системі забезпечення якості вищої освіти. Говорили про відповідальність за порушення академічної доброчесності та плагіат/текстові збіги у письмових роботах, яка покладається на автора та особу, яка сприяла діям, що можуть бути кваліфіковані як порушення академічної доброчесності. Стверджувально звучала теза про те, що потрібно надавати достовірну інформацію щодо результатів власної навчальної, наукової, творчої діяльності і перешкоджати проявам академічної недоброчесності в освітньому середовищі університету.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького