Hовини

головне фото

29 лютого 2024 р. у Першій міській гімназії Черкаської міської ради Черкаської області відбулася дебатна гра, в якій, на запрошення дебатного клубу «САД», взяла участь доцентка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Б. Хмельницького Анжела Іржавська в якості члена суддівського складу.

Організатором гри стала вчитель історії ПМГ Галина Корнієнко, яка є головою дебатного клубу «САД».

Тема гри: «Всі громадяни повинні отримувати безумовний базовий дохід».

Змагання відбулися серед шести команд учнів ФІМЛІ, ПМГ і Черкаської спеціалізованої школи № 17 у кількох лігах: середня – для учнів 7–9 класів; старша – для учнів 10–11 класів. Формат гри – ціннісні дебати Карла Поппера. Кожна команда зіграла дві гри – у ролі «Ствердження» та «Заперечення».

Дружня атмосфера та активна комунікація під час дебатів зробили їх цікавими, пізнавальними та результативними для усіх учасників цього заходу. Після закінчення гри усі команди та найкращі гравці були нагороджені грамотами.

Доцентка Анжела Іржавська вказала на високий рівень підготовки учасників дебатів та розповіла про напрямки діяльності ННІ міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького, акцентувавши увагу на можливостях та перспективах вступу до одного з провідних вищих навчальних закладів України.

друге фото

третє фото