Hовини

Козацька сотня Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 2 лютого 2024 року провела виїзну інтелектуально-мистецьку зустріч «Україна, я, війна» в Черкаської гімназії №31 Черкаської міської ради.

Протягом години в режимі «вільного мікрофона» тривав конструктивний діалог, у якому взяли участь студенти, учні трьох 11-х класів, учителі, викладачі. Промовці повідали свої історії про враження від пережитих подій війни, також обмінялися міркуваннями щодо навчання в умовах національного спротиву агресору. Намагалися окреслити власну громадянську позицію, особисте місце в боротьбі з російськими загарбниками. Діалог видався відвертим: у виступах відчувалася стурбованість, водночас — відповідальність і рішучість.

Надалі відбулася бесіда «Зв’язок поколінь». Вона була цікавою насамперед потенційним абітурієнтам — учням гімназії. Від козаків і берегинь, які представляли колектив університету, вони отримали оригінальні й десь вичерпні відповіді на актуальні для себе запитання — про особливості вибору / набуття професії, режим навчання й відпочинку у вищій школі, специфіку проживання в студентському гуртожитку, а ще обговорили проблему зайнятості сучасної молоді як таку.

У другій частині зустрічі триразовий переможець чемпіонату України, чемпіон Англії зі спортивно-бальних танців, хореограф українського телешоу «Танці з зірками», суддя міжнародної категорії, тренер, сотник Українського козацтва Максим Гаражун провів для господарів і гостей мистецький майстер-клас. У режимі руханки козаки й берегині, а також учні дізналися багато нового про чарівний світ танцю.

Отаман сотні Ірина Фішер й всі побратими підрозділу щиро дякують гімназистам і їхнім наставникам (директору Сергію Шамарі, заступнику директора Світлані Бондар, педагогу-організатору Анні Бондарчук), які активно долучилися до організації та проведення зустрічі. Слова пошани вони адресують творчому гурту вокальної студії «Карамель», його керівникам — Світлані та Роману Сємілєткіним — за музичний супровід, також класному керівнику 11-А класу, курінному Українського козацтва Валентині Присяжнюк за гостинність.


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького