Hовини

6 грудня в ННІ МВІФ відбувся студентський круглий стіл  «Країни Центральної і Східної Європи та російсько-українська війна: засудження агресії і допомога Україні,  невирішеність і підтримка агресора». В ньому взяли участь не лише студенти, а й учні випускних класів Хацьківського і Степанківського ліцеїв Степанківської сільської ради Черкаського району. З вітальним словом до гостей і студентів звернулися директорка Інституту проф. Н. Земзюліна і доцент кафедри АСГІН О. Сухушина.

Ставлення країн Центральної і Східної Європи до оцінки агресії росії проти України неоднозначне. Більшість країн з самого початку війни засудили агресію і допомагають можливими засобами Україні; Сербія, Угорщина та Словаччина відверто не висловлюють позицію засудження і непослідовні в своїх діях стосовно України; білорусь підтримала агресію росії і стала фактично її союзником.

 Протягом чотирьох годин студенти і учні обговорювали актуальну тему. Кожний виступ студентів був присвячений окремій країні, характеризувався змістовною інформацією і супроводжувався яскравою презентацію. Активно включилися в обговорення питань учні Д. Гончаренко і Д. Коваленко. Завдяки запитанням студентів і учнів зустріч стала справжнім роздумом щодо нинішньої та майбутньої різногалузевої допомоги Україні з боку країн Центральної і Східної Європи.

Олена Сухушина