Hовини

В листопаді 2023 р. делегація ЧНУ ім. Богдана Хмельницького у складі директорки Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії проф. Наталії Земзюліної, а також професорів кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ольги Морозової та Євгена Сінкевича ( почесного професора Природничо-гуманістичного університету ім. Яна Длугоша) провели робочі зустрічі з колегами Факультету суспільних наук - фахівцями з нацбезпеки (др. Малгожатою Соєю, др. Анною Засунь та др. Малгожатою Кусь). Було обговорено механізми започаткування в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького програми подвійних дипломів з Університетом ім. Яна Длугоша в Ченстохові на напрямку «Міжнародні відносини» та спільні наукові заходи з польськими колегами.

Також відбулися відвідини Інституту історії, зустріч із деканом проф. Пшемиславом Шнурковським, заступником декана проф. Барбарою Ковальською та проф. Тадеушем Срогошем, проф. Міхаелем Вознічкою. Домовлено про продовження співпраці та визначено стратегію подальшого партнерства, зокрема роботу в межах міжнародних грантів з історії, археології, філософії, стажування викладачів та студентів, проведення спільних конференцій тощо.

Природничо-гуманістичний університет імені Яна Длугоша в Ченстохові - наш сталий партнер, який не тільки охоче розвиває  ініціативи з українськими вченими, надає їм підтримку під час війни, а й гостинно приймає студентів з України в рамах програм обміну.

Під час свого візиту до Ченстохови,  викладачі університету зустрілися зі студентами ЧНУ ім. Б. Хмельницького, які на даний момент навчаються в Університеті ім. Яна Длугоша. Говорили про освітні програми, знижку за проживання, яку любязно надала ректор університету українським студентам, про мандрівки Польщею і звичайно віру в Перемогу України над рашизмом!

Дієва академічна співпраця поміж нашими інституціями сприяє інтернаціоналізації освіти та розвитку добросусідських українсько-польських стосунків у цілому.

Євген Сінкевич