Hовини

Викладачі Черкаського національного  університету, директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії Наталка Земзюліна та професорка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин Ольга Морозова, взяли участь в роботі міжнародної конференції AMU INTERNATIONAL COMPASS, присвяченій питанням підготовки докторантів, що проходила 17 та 18 листопада 2023 року в Познані  (університет імені Адама Міцкевича).

Проректор з науково-дослідних проектів та докторантів проф. Пшемислава Войташека,  привітав учасників  та запросив до участі в спільних проєктах, а саме в контексті інтернаціоналізації вищої школи і безпосередньо її третього рівня.

До участі в конференції AMU INTERNATIONAL COMPASS – Applying the Concepts of Internationalization at Home to Reach Excellence in Doctoral Education були залучені представники 18 країн з 5 континентів. Захід супроводжувався освітніми ярмарками, організованими як у Колегіумі Мінус університету імені Адама Міцкевича, так і онлайн. Урочисто було представлено освітню пропозицію для 5 докторантів Університету Адама Міцкевича.

Матеріали конференції мали базові теми: Інтернаціоналізована навчальна програма зі стандартів акредитації – практика міжнародного співробітництва в докторських школах; Top of the top in IaH practices – освіта міжнародних аспірантів: навчальна програма та досвід; Майбутні навички IaH та майбутні університети – Організація, фінансування та перспективи міжнародного співробітництва в частині навчання докторантів.

Конференція і освітній ярмарок організовані в рамках AMU INTERNATIONAL COMPASS (завдання 12), що фінансується Національним агентством академічних обмінів Польщі в рамках програми STER.

Захід став чудовим форумом для обміну досвідом щодо інтернаціоналізації вищої освіти та розробки нових ідей на майбутнє. Конференція зібрала активну спільноту людей, які займаються докторською освітою і головне, залучила широку групу майбутніх докторантів, які отримали можливість реальної наукової практики.

Програма конференції https://amucompass.amu.edu.pl/wp-content/uploads/2023/11/STER-program-targi-i-konf_ALupdate_16112023up.pdf

Представники ЧНУ також  мали робочу зустріч з керівництвом Факультету політичних наук та журналістики, проф. Анджеєм  Стельмахом  (декан),  проф. Братош Гордецький ( координатор міжнародних програм) , проф. Пшемислава Войташека ( Проректор з науково-дослідних проектів та докторантів ) на якій  окреслили  майбутню співпрацю в рамках угоди між університетами. Основними напрямками стали : стажування викладачів та студентів, співпраця в підготовці докторів філософії, спільні грантові проєкти, інші форми науково- дослідної  роботи.

Наталка Земзюліна