Hовини

У середу 15 листопада 2023 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулася чергова відкрита лекція з циклу корисних і пізнавальних зустрічей з лідерами думок, науковцями, дипломатами для студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії освітнього ступеню бакалавр та магістр.

Захід організовано за сприяння партнерів Медіацентру ДП "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних  представництв".

Нашим гостем став Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туніській Республіці та Державі Лівія за сумісництвом Володимир Хоманець.

Тема зустрічі: «Здобутки України на африканському напрямі у 2023 році». Обговорили практичні кейси, на прикладі Ambassade d'Ukraine en Tunisie/سفارة أوكرانيا في تونس, методи та засоби комунікації з іноземними партнерами, стратегії України в Африці, механізмів української дипломатичної експансії на цьому континенті.

Володимир Хоманець звернувся до аудиторії: «Важливість сьогоднішньої нашої зустрічі в тому, що ви маєте змогу отримати свіжу інформацію з поля битви. Адже ми можемо сказати, що на дипломатичному фронті також іде битва з російською пропагандою і, звичайно, з тими, хто її підтримує. І в цьому нашою зброєю є дипломатія та інформація. Звичайно, на полі битви наші воїни воюють зброєю реальною, залізною, а ми – віртуальною. Але в наших реаліях я б не применшував ролі інформаційної зброї, ми маємо більше вивчати її».

Можна переглянути відеотрансляцію зустрічі https://drive.google.com/file/d/1pHcDLUE7878RaQ1Q6b7tm5THbKe6iXGA/view?usp=sharing