Hовини

Студенти спеціальності 014 Середня освіта (Історія) рівня бакалавр та магістр Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали відкриту лекцію Олени Бурлаки на тему: "Класичні  засоби навчання в НУШ: сьогодення та перспективи".

Олена Вікторівна – учитель історії, заступник директора Городищенського економічного ліцею Городищенської районної ради Черкаської області; переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2016» у номінації «Історія»; Заслужений вчитель України, учитель-методист, лауреат обласної премії ім. О. Захаренка (Черкаська область). Є активним членом авторських колективів з розробки навчальної та методичної літератури.

Вона розповіла про виклики які стоять перед сучасною школою, про потребу активних форм взаємодії учасників освітнього процесу; важливість активного впровадження елементів медіаграмотності та технології критичного мислення; розвитку цифрової грамотності. Все це дозволить реалізувати комплексний підхід до формування ключових та предметних компетентностей здобувачів освіти, та, що особливо важливо, сформувати активну та відповідальну громадянську позицію учнів.

Висловлюємо Олені Бурлаці щиру вдячність за цікаву та змістовну зустріч та цінні рекомендації щодо удосконалення практичної підготовки студентів спеціальності 014 Середня освіта (Історія).