Hовини

Студенти та викладачі ННІ міжнародних відносин, історії та філософії спеціальності 014 Середня освіта ( Історія, Географія), відповідно до Угоди про співпрацю між Черкаським національним університетом  ім. Б. Хмельницького та Черкаською гімназією №9 ім. О.М. Луценка, взяли участь в методичній нараді та практикумі з питань організації освітнього процесу та методики викладання історії в ЗСО. На сьогодні, гімназія №9 ім. О.М. Луценка — це  інноваційна освітня установа, де не лише кабінети фізики, хімії, біології, математики, а й  історії та географії оснащені максимально технологічно: демонстраційним і лабораторним обладнанням, цифровими лабораторіями. Створено також надсучасну STEAM-лабораторію.

Випускники колишнього Історичного факультету ЧНУ ім. Б. Хмельницького, а сьогодні вчителі-методисти, вчителі вищої категорії Андрій Стецюк та  Ірина Завіновська розповіли про особливості професії вчителя за умов освітньої реформи, на практиці продемонстрували навчальні програми: «Нова українська школа», «На крилах успіху», «Інтелект України»,  які використовують при викладанні історичних та суспільно-гуманітарних курсів.  Похвалилися цікавими проєктами, один з них – «Загадки Черкаського замку».  Саме при його реалізації були використані компетенції здобуті учнями на уроках : історії, математики, технології, української літератури та мови. (дослідження історії Черкаського замку, історії виникнення, його значення, місця розташування, ролі постатей; вивчення історичних документів; історичний квест та інш.) Було виготовлено 3-Д модель Черкаського замку, здійснено опис повсякдення його мешканців.

Відбулася відкрита розмова вчителів та студентів про переваги та складнощі нових методик та програм, вплив епідемії та війни на освітній процес, безумовно говорили про сучасного вчителя та учня, моделювали майбутнє української школи крізь реалізацію її завдань та державницьку місію.